mariakallmans

Ut på fältet

Kategori: Allmänt

Idag och igår har vi haft fältstudier vilket innebär att jag har fått gått bredvid en arbetsterapeut, igår på kommunrehab och idag på ortopeden. Väldigt givande och nu har man mer inblick i vad arbetsterapi faktiskt är! 😃Fulsittning

Kategori: Allmänt

Igår var jag med om ännu en rolig upplevelse. Det var fulsittning på ög:s nation, vilket innebar att man skulle klä sig så fult som möjligt! Det var hur kul som helst. Men som i den studentanda vi befann oss i så var det först en förförfest med punknollorna, sen förfest med alla ssk- och AT-nollor. Efter det sittningen och sen hem igen på mellanfest. Tillslut tillbaka till klubben på ög:s. Sa jag att jag är bakis?


Roligt

Kategori: Allmänt
Programstart

Kategori: Allmänt

Så nu har jag alltså landat i Lund. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös än jag var. Men jag har kanske blivit lite mogen eller så hade jag förberett så mycket. Kom hit i lördags och då var jag sjukt rastlös och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Trängde mig på korridorsmänniskorna. På söndagen visade Tove mig runt sen sov jag sjukt mycket! 

Måndag! Dags för första dagen i skolan. Kom en halvtimme innan det va dags. Sen droppade dom flesta in, alla lite väl tidiga. Arbetsterapeuterna verkar ordningsamma. Sen fick vi en presentation av programmet och det verkar så himla intressant, är glad inför framtida studier 😃. Det var en lite dum sal så man varken såg eller kunde prata med så många i klassen. Men två stycken söta tjejer, Sara och Johanna tog jag tag i, i alla fall! Men sen kom kåren in och skulle informera och då fick vi en varsin påse med olika teman i. Jag fick PUNK. Så mycket marre det kan bli. Vi slussades till andra rum och nu var det dags för nollning. (Detta var alltså igår, känns som för en vecka sen - så mycket intryck!) igår hade vi mest häng och lärde känna varandra. Idag har vi haft värsta poängjakten och massa tävlingar. Jättekul! Men imorgon verkar det som att det börjar på riktigt! Vi ska på stadsvandring, förfest och utgång på vg:s nation. Man ska hålla igång hela dagen lång! Ser fram emot det SÅ. Vi har förresten nollningen med sjuksköterskorna och det är sjukt (hehe) kul för dom är lite galnare och supersöta också. 

Yes. Grattis om du lyckades ta dig igenom denna text, eller hur dom där bloggarna nu säger. 

Ssk-Johanna och Ebba G-äggis som ska vara med på hela färden

Blod svett och tårar

Kategori: Allmänt

När jag hoppade fallskärm med pappa och Annika var vi stört rädda dagarna innan. Jag var spänd och nervös samtidigt som jag var så sjukt taggad på det. När vi satte oss i flygplanen och flög upp höll jag på att svimma, bokstavligt talat. Blev vit i ansiktet och instruktörerna undrade om vi skulle ställa in mitt hopp. MEN jag var modig. Jag bara bestämde mig. Jag kastade mig ut. Till en början faller man fritt vilket går sjukt sjukt fort, man tappar kontrollen. Sen, fäller man ut fallskärmen och seglar ner i luften och njuter av utsikten. Efteråt var jag så himla nöjd att jag vågade för det var en av dom bästa sakerna i mitt liv. 

Det var sagan om mitt fallskärmshopp, men saken är den att jag har samma pirriga, nervösa, rädda känsla i min kropp just nu. Jag har ingen kontroll, jag ska flytta till en helt ny stad och börja plugga en utbildning utan någon som helst vetskap om hur det kommer bli. Jag ska flytta in med främmande människor. Jag ska slänga mig ut! Jag tror att man finner livsglädje i att prova nya saker och slänga sig ut i det okända. Jag måste bara våga, och det gör jag. Det är jag stolt över! 

Ja, det är hon. Hon som ska bli lundabo. 


Massor av farväl

Kategori: Allmänt

Nu börjar det verkligen närma sig. I måndags kom mina m-flicks till mig och myste en sista gång på länge. Och ikväll va det hejdåbowling med mina andra tjejer. Imorgon är det sista jobbdagen. På fredag ska jag städa ut lägenheten och sen äta middag med mamma och Co.! Herregud. Nervös 2.0 och kommer sakna alla så mycket ❤Hyresgäst kirrad

Kategori: Allmänt

Idag vaknade jag upp fett bakis efter att ha firat Hannahs sjuksköterskeexamen (SJUKT kul). Mitt i all huvudvärk var jag tvungen att städa lägenheten in i minsta detalj för idag kom det en tjej och kollade på lägenheten. Och YES! Hon ville ha den, kontrakt skrivet och jag kan inte vara gladare eller mer lättad! Nu är det bara lite småfix kvar inför flytten till Lund! Kan inte fatta!! 😍❤👏🎈

Såhär fin blev min älskade lägenhet efter städningen PLUGGA I LUND

Kategori: Allmänt

OKEJ. Jag har alltså kommit in i Lund. Fick reda på det igår. Det börjar sjunka in idag. Får jag säga att jag är så sjukt nervös, hur ska jag hinna fixa allt, plugget börjar den 20e januari, alltså om 11 dagar. Men jag vet att allt kommer lösa sig. Nu på morgonen har pappa kommit hit och peppat mig, jag har ställt mig i alla bostadsköer och mejlat alla nationer om boende, jag ska lyckas!

Mitt huvud går på högvarv. Jag har också sagt upp mig från jobbet idag. Börjat kolla om det finns någon som vill hyra min lägenhet. Det som är kvar att göra är:

- Ringa bostadsrättsföreningen om uthyrning av min lägenhet
- Fixa en skön person som vill hyra lägenhet (ganska viktigt liksom)
- Fixa boende i Lund
- Komma in i pluggmode
- Rensa ut min lägenhet
- Fixa CSN-bidrag
- Fixa skolböcker
- Hitta till lokalerna i Lund (svåraste)
- Bli modig

Alltså jag ska flytta till Lund!!!!

Kategori: Allmänt2013

Kategori: Allmänt

Små guldklimpar från detta år. Det bästa var när jag köpte lägenheten.  Summerburst fick man ont i skrattkäkarna. Gotland var största fylleslaget, och massa galenskaper. Norge var det skönaste. Nyår var det bästa avslutet. Sen får man inte glömma dom små stunderna med mys vid bryggan, finaste vännerna och så vidare. Det har varit ett år med mycket upp och ner-mående men ja! Mycket upp ändå, och bästa avslutet på året fick jag definitivt. Bästa nyåret! Nu blire nya äventyr. 

Köpte lägenhet!

Gick på vinterpromenader.


Flyttade till min alldeles egna lägenhet!


Rockade jeansoutfit.


Mys i Dalarna med gullekusin. Fick lite prickigt sommarskinn på vårenKöpte min älsklingsklocka
Gamla fina jobbarkompisar


Valborg..


Vi gjorde tårta till Mathilda ✌


Gjorde ett fint collage på väggen som jag tröttnade på ganska snabbt. Men det va ju fint!


Alla dessa selfies


Hade nåt slags kalas/inflyttningsfest


Mormor å ja ❤


Syssling Alva tog studenten!


Summerburst


Himlen öppnade sig, men det gjorde inget...


för det va så soligt dagen efter!

Detta va det bästa. Silent disco! 

Midsommar på gräsö
Rivig vecka på Gotland
Sen blev det rehab i älskade Norge 

Förbrukat cirka tre cyklar denna sommar

Plockade blåbär 


Med mamma

Hängde med älskade finisar


Fotade dessa snyggingar


Det blev höst


Pappa i symbios med skogen


Jag provade på att måla
Hjälpte föreningen "ung cancer" att göra armband


Gick på maskerad med världens sötaste kanin 


Pappis och syster på julkryssning 


Finn en suris

Kusin kom på besök ❤


Nyårshandling


Jag har blivit kär i gitarren detta år


Och tillslut det fantastiska nyåret

NYÅR 2013/2014

Kategori: Allmänt

Jag och Sara pyntade hela lägenheten i allt guldigt och glittrigt vi kunde komma över. Det finaste man sätt blev det. Sen kom tjejerna för middag och vin. Efter det var det rave på Hjalmar B! Sjukt roligt och slirigt nyår.