mariakallmans

Besök ❤️

Kategori: Allmänt

I lördags var Malin på besök och i söndags var Michelle på besök. Det var väldigt trevligt. Dom hjälpte mig komma ut på gården. ❤️
Deprimerande

Kategori: Allmänt

Jag vet att jag låter så jäklans tjatig. Men detta är så deprimerande. Jag var ändå inställd på att ligga i soffan mycket. Men såhär?? Måste försöka tänka på att dom inte bara har tagit bort knölen utan att dom också har sågat av ett ben och flyttat in det i foten som måste läka ihop. Klart det tar lång tid. Men känner mig som en padda. Men måste tänka att det kommer bli sååå bra efteråt. Ingen mer smärta som kommer plötsligt, ingen mer sko som det går hål i och en snyggare fot för hoppningsvis. 
Jag läser i alla fall en bra bok just nu. En kriminalroman som heter Visning pågår. Det är jättebra! Och så kollar jag på "youtubers", tjejer som filmar sig själva, gör "vlog"-ar occh sånt haha. När illamåendet går över och jag kan sitta upp ordentligt vill jag måla och spela gitarr. Men nu: bok. Inte van vid att vara beroende av hjälp

Kategori: Allmänt

Nu är jag ensam hemma. Bara att göra frukost är en pärs. Tur att jag får besök idag. Pappa kommer och sen Michelle och Dessan! ❤️


Idag var dagen d

Kategori: Allmänt

Jag opererade foten. Det här är något jag fasat över i flera veckor. Det är nog få som har förstått min rädsla över det här. Det är många saker jag har varit rädd för. Dels för att jag inte ska ha kontroll, utan det är någon annan som ska sticka, skära, såga, fixa och sy i min fot. Och dels för att jag inte vet hur det kommer bli efteråt. Och sen smärtan, jag är smärtkänslig och känslig för att andra rör mig så det har varit en oro. Jag valde snabbt att bli nedsövd trots att denna operation ofta sker med lokalbedövning. Men det kunde jag verkligen inte alls tänka mig. 
Igår började resan ner. Eftersom jag varit hos läkaren och vården i Skåne så var det här jag skulle operera. Jag och mamma tog bilen ner. Ja, mamma var den enda och bästa jag kunde tänka mig att följa med. Ingen annan. Vi kom fram till mitt studentrum på kvällen, chillade lite, sen blev det allvar. Skulle duscha mig med descutan som gör mig ren inför operationen. Gick sedan och la mig nästan likgiltig. Vaknade vid halv sex och duschade än en gång med denna specialtvål som gör mig ren inför operationen och några dagar framåt till såren förhoppningsvis har läkt. Sedan tog vi bilen till Trelleborgs lasarett. Jag bytte om till patientskjorta. De gigantiska mormorssjukhustrosorna och en "strumpa" på den fot som ej skulle opereras. Jag lade mig på sängen. Undersköterskan tog prover. Blodtryck och ekg. Han var trevlig, frågade om studentlivet och satte på P3. Den söta narkossköterskan kom. Jag blev stycken i armvecket. Efter det mådde jag illa. Det är konstigt nog något jag kan svimma av. Jag blev rädd och orolig på riktigt. Jag fick lugnande. Sedan började det på allvar. Operationssköterskan kom och läkaren kom och frågade några frågor och tittade på foten. Vi körde in i operationssalen. Narkossköterskan bad mig tänka på något trevligt så att jag kunde drömma om det. Jag försökte tänka på Norge. Jag fick syrgas och insomningsmedel. Jag somnande direkt.
När jag vaknade låg jag på uppvakningsenheten. Jag mådde förvånandsvärt bra. Jag tittade på foten, det var inte så värst mycket förband. Jag reagerade dock på att det kändes som foten sovde. Det var tydligen lokalbedövning för att lindra smärta. Mamma kom så småningom. Det var en ny sjuksköterska. Hon var snäll. Hon gav mig tid att vakna till. Gav mig fika och följde med mig till toaletten. När jag stapplade dit insåg jag att det skulle bli tunga dagar med kryckor. Det var jobbigt att hoppa på dom. När jag kom tillbaka till sjukhussängen mådde jag illa. Jag låg lite till i sängen. Sjuksköterskan hämtade mina kläder och saker. Insåg än en gång att jag var sliten. Blev andfådd och yr när jag tog på mig ett klädesplagg i taget. Vi bestämde oss för att ta rullstol ner till Apoteket. Vid Apoteket var jag lite för cool för mitt eget bästa. Tog kryckorna för att hämta ut smärtstillande. När apotekaren började prata om medicinerna kände jag hur det började svartna för ögonen och surra i öronen. Visste att det var på väg, den igenkännande känslan då jag är på väg att svimma. Känner det direkt. Lade mig på en bänk mitt på Apoteket. Tur att jag hade med mamma som kunde skämta med de runt omkring att jag så lätt svimmar. 
Vi kom till bilen i alla fall. Vi åkte till Falsterbo/Höllviken. Vackert. Vilade var tionde hopp. Men det var det värt. Nu ligger vi i soffan i min studentkorridor i Lund. Mamma köpte hem asiatisk mat. Sedan har vi legat utslagna i soffan båda två. Jag är orolig för att foten pirrar, känns sovande fortfarande. Det kan väl inte var lokalbedövningen fortfarande. Jag är rädd och det är obekvämt och jobbigt. 
Vi ska sova här i natt för att imorgon åka tillbaka till Uppsala. 
Undrar om någon har orkat läst detta. Det var mest för att jag själv ville komma ihåg det för att jag skrev det. Tack för alla uppmuntringar idag från fina vänner och familj ❤️

Sliten tjej!

Singö på midsommardagen

Kategori: AllmäntMidsommar 2015 i Hedemora

Kategori: Allmänt


Fin utsikt på taket

Michelle ❤️


Sara och Linnéa hade ansvar för maten. Vilka klippor dom var. Hur gott som helst. 
Jag och Michelle stod för pyntning och dukning. 

Vi band kransar 🌸


Obligatoriskt gruppfoto 


❤️

Överraskningsfest för Mathilda 25 barre

Kategori: Allmänt
Släktträff

Kategori: Allmänt

Mammas kusiner har en tradition med kusinträff var femte år i den by där mormor växte upp och där mormors far byggde en skola och missionshus höll vi hus under helgen. Det är härligt att höra historia och befinna sig precis där de hände på 1800talet. Kul också att sjunga och uppträda med släkten för församlingen som bor i värmskog idag. Ja, släkten Strandberg är verkligen som dom är. 😄

Mormor är äldst i släkten. Hon är den enda av sex syskon som lever. Och det är alltså barnen (kusinerna) till dessa sex syskon som ses. Och deras barn och barnbarn haha. 

Kusinerna och mormor/mamma Inga
Kusinerna och barnen
Ingifta/de som står ut med strandbergarna

Hejdå Värmland! 💕

Mormor

Kategori: Allmänt

Hänga med mormor 💗💗💗
Underbart med sommarlov

Kategori: Allmänt

Hängde med Sara och Annika. Syrran klippte av Saras hår. Så himla perfekt blev det! 
Sommarkalas

Kategori: Allmänt

Hej plötsligt kom sommaren. Måste man ju fira! Bara ben och sommarklänning. Och massa tårta, bullar och jordgubbssaft. 
Tradition

Kategori: Allmänt

Idag efter sista seminariumet i skolan åkte klassen till Stadsparken och firade sommarlov även fast vi alla typ ses på omtentan på måndag haha. Det har iaf blivit tradition att sitta i Stadsparken och fira sommarlov. Och Gud vilken varmt väder också! Det va på tiden. 


Sen åkte jag hem och lagade mat med korridoren. Sista gången man träffade många av dom också på länge. Det blir många farväl såhär års. Vi lagade sjuuuukt god vegetarisk indisk mat! Sen kollade vi skräckfilm. Idag blir det sommarkalas med jordgubbstårta!Finalmetroklubb

Kategori: Allmänt

Igår var det sista Metro klubb på VG. Vi som hade jobbat fick en tacksittning. Det var tema trasig med motiveringen att våra själar skulle vara trasiga i och med sista Metro. Haha töntigt va. 


Så trött på detta

Kategori: Allmänt

Jag vill ha sommarlov. Orkar inte mer. 


Game of våvs

Kategori: Allmänt

I lördags anordnade vi i sexmästeriet "game om våvs". Det var 9 olika lag som tävlade i olika grenar. Så himla kul var det. På kvällen samlades vi alla hos mig för prisutdelning och förfest för att sedan gå ut! 

Detta var enda bilden från kvällen. Träffade på Miguel som är pappas kompis son från Sthlm. Han har flyttat hit, så kul! Haha vi låg nog båda på samma nivå om man säger så..