mariakallmans

Senaste veckan

Kategori: Allmänt

Bakade och fikade massor av godsaker 
Ebba bjöd på basket! 

Vi köpte julgran till korren, nu är den dock finare med lite pynt i ✌️

Jag och Jossan satt oss på tåget till Sthlm. Här fika innan årsmöte med FSAstud. Vi är numera med i den centrala styrelsen! Wihoo! 

På fredagskvällen gick vi i den nya styrelsen tillsammans med den gamla ut och åt på svartklubben. Världens häftigaste upplevelse som alla borde testa. Man äter i totalt mörker. Krögaren är blind och serverar maten tillsammans med en till fantastiskt människa. Så imponerad av dom. Det var en läskig upplevelse till en början att äta i totalt mörker men efter ett tag vande man sig. Krögaren spelade dessutom gitarr och sjöng i mörkret. Och berättade en gripande historia om sitt liv. Som han själv sa "Jag har skapat en plats där jag är den minst funktionsnedsatta personen!" Det är så fruktansvärt häftigt vad duktiga personerna som är blinda är på att använda sina andra sinnen. Ni måste gå dit, det är en så givande upplevelse, inte bara för blivande arbetsterapeuter, utan alla människor borde testa det. Efter en lång tågresa hem på söndagen kom jag hem till en bakande korridor. Det vankades hus-jul-fest och pepparkakshustävling på vg:s. 

Japp. Bakis på en måndag känns busigt. Idag har vi börjat en ny kurs som heter arbetsterapi med fokus på aktivitet och miljö. Det handlar om att anpassa miljön åt alla människor. Notera att man inte säger att man ska anpassa miljön åt funktionsnedsatta utan åt ALLA. :) småbarnsföräldrar med stora barnvagnar till exempel. Spännande!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: