mariakallmans

Liseberg

Kategori: Allmänt

Åkte till Liseberg och kollade inte när tågen gick hem. Först en hel dag på Liseberg (älskade helix) och sen blev vi fast i Göteborg. Rätt möra när vi tillslut satt på tåget hem på söndagen. Men vilken rolig helg det har varit. Och varm! 
 

Första grillen i Stadsparken

Kategori: Allmänt

++++

Kategori: Allmänt

Hej mina solstrålar. Det har verkligen varit en superstart på plugget efter påskhelgen. Anatomikursen är i full gång och oj så mycket det är att lära sig! Ett helt nytt språk - latin. Men det blir kul, gäller att vara fokuserad bara. Har köpt en bok där jag ritar skelett och muskler. Vår lärare är bra och det känns så himla viktigt så det är skönt.
I övrigt så tänkte vi grilla ikväll om det är fint väder. Och så vill vi åka till liseberg imorgon, får se hur det blir med den saken. Jag tänkte att vi kunde lifta för att spara in lite pengar, men var inte så många som var på den idén..
 


 
 

Påskhelgen i Uppsala

Kategori: Allmänt
Jag har haft en superhärlig helg. Jag har hunnit med att träffa så mycket fina vänner. Och släkt. Idag var jag och Annika ute hos pappa och Lena och så fick vi testa pappas bössa, riktigt tunga grejer!! (Sköt bara på en tavla). 

Sitta på balkongen i eftermiddaggssolen

Kategori: Allmänt


Gick sen ner till klubben och firade ledigheten💃

Solen

Kategori: Allmänt

Det har inte varit så myxket sol här på sistone men nu så kom den! Har suttit vid domkyrkan och bara tryckt i mig massa sol. Och så har jag ätit min första glass för i år! 

Jag umgås mycket med Josefine. 

plugghäst

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en AT-konferens i skolan (liksom lite på skoj). Vi presenterade olika arbetsterapeuteiska bedömningsinstrument med hjälp av postrar som vi hade klistrat ihop. Det är så roligt att vi gör saker så man lär känna människorna i klassen och inte minst i basgrupperna. Älskar min basgrupp, vill inte byta! 
 
Kanske upprepar mig nu, men jag är så glad att jag valda att plugga till arbetsterapeut. Det är så roligt och jag tycker allt har varit intressant hittills och det känns som något jag kan bli bra på! Och det känns så himla bra att känna så. Det är en kontrast till grundskolan och gymansiet då man läste kurser som man inte alls var intresserad av och då blev det ju inge kul. Åh, snart är denna kurs klar (när jag har skrivit klart och lämnat in sista uppgiften på torsdag) sen tar jag påsklov och åker till Uppsala. Vilken dröm. Soligt ska det bli också. 
 
Hittat fina vänner här i Lundis. 

Puss

Hörby

Kategori: Allmänt

 Idag var det som sagt tidningsdag med karnevalen (sälja tidningar = karnevalen går runt). Supernice häng! Men sjukt liten by, det va en utmaning att sälja tidningar där kan man lugnt säga! 

Vi var iaf utklädda till superhjältar och det drog till sig uppmärksamhet och blev roligare att sälja 👏😋. ben & jerry´s

Kategori: Allmänt

Hur mår Uppsala? Längtar så mycket efter er. En vecka kvar, sen kommer jag!
 
Idag har jag stressat sönder mig med en inlämningsuppgift, gud. Inte skriva in i sista minuterna. Hur är vädret i Uppsala? Har ni sol? Här har det varit dåligt och regnat några dagar.. Fast för några timmar kikade solen fram, då blir man glad! Imorgon ska jag nämligen vara ute hela dagen. Det är tidningsdag med karnevalen. Det innebär att vi ska sälja tidningar om karnevalen till glada människor. Min sektion (musiksektionen) ska vara i ett litet samhälle vid namn Hörby, hahah blir intressant. Sen ska vi klä ut oss till superhjältar och dricka öl samtidigt. Succé!
 
Just nu äter jag ben & jerry´s och ligger raklång i sängen. Tyckte jag var värd det efter ett monsterpass på gymmet. Tänkte inte röra mig det minsta mer idag. Tour de chambre

Kategori: Allmänt

Hej! Igår var jag med om min första tour de chambre. Det betyder att alla (som kan och vill - ingen press) i korridoren är med på en rundtur i allas rum. Man bestämmer först ett tema, och vi bestämde........ Temalöst! Haha så himla svårt när man aldrig har gjort det förr. Det går också ut på att man gör en lek i varje rum och bjuder på dricka. 

Vi började med att göra tacos och äta tillsammans. Först ut var Olof och där grundade vi stabilt med en new castle och körde världens svåraste lek som handlade om vighet. Vidare gick vi sen till Philip. Vi blev vitsminkade i ansiktet av mjöl och möttes av Afrikas kung. Det va regndans, massa ljus och nån form av varm röd dryck. Det va sjukt kul, man kom i stämning kan man säga. Efter det gick vi till Lisas rum som hade anordnad en mordplats, här skulle vi hitta mördaren genom att svara på ett par frågor. Svarade man fel fick man dricka jäger vilket jag inte fattar godheten med.  Efter Lisa gick vi till Måns rum. Thailandsäsongskillen bjöd in oss till full moon party på stranden. Här var det frågesport om nationalsånger och testdrickande av öl. Och himla mycket underhållande av säsongskillen. Efter detta bjöds vi in till Ryssland och en läskig Putin, här hade Jonathan fixat en jämförelse Sverige-Ryssland och en himla massa vodka såklart. Lite frågesport om Ryssland va det också. Sen kommer vi till mitt rum. Alltså jag hade inte ens kommit på någon lek när vi gjorde dom andra rummet så jag tänkte för fulla muggar. Men mitt tema var väldigt klart - grodtema. Mörklagt i hela rummet med vita gardiner. Blått ljus genom blått rispapper över lamporna och ett blått hav på golvet med näckrosor, grodor och fiskar (godisar, hittade inga riktiga). Sen hade jag bästa grodljudet, sök på frog sound. Det blev en himla stämning, bestämde mig för att vi samlades i en ring i vattnet, delade ut min grodsperma (Apple sours och laktosfri mjölk, grumligt, men väldigt gott). Sen blev det grodhopp till vardagsrummet där vi körde hela havet stormar och det blev mer kaos än på dagis. Behöver inte säga mer. Sist men inte minst var Johns rum som bjöd på fotbollstema. Här var det öl och hotshots lekar, låter kanske inte som så mycket för världen men det vare. Vid den här tiden var det ganska många som var mycket berusade, så det blev sängen för dom. Men vi andra snubblade ner på klubben här i källaren och dansade några steg. Sen blev det längsta efterfesten jag varit på (jag är skeptisk till efterfester) och det va va faktiskt så sjukt kul. Vi sprang runt i huset och dansade och drack oss ännu fullare. Körde någon slags basketbrottningsmatch och värmde på tacosen. Det skönaste är att man bara kunde gå in till sig när man kände sig redo, vilket var typ när det blev ljust ute. 
 
Aa, detta va ännu en sjuk upplevelse i Lund och det kommer jag aldrig glömma. Har INGA bilder från kvällen så kände att jag ville skriva ner allt, därav texten. 
 
Nu ska jag skriva ett arbete om en arbetsterapeuts arbetsordning och jämföra den med en arbetsprocessmodell. Det ni. Hej!

Man ska inte ljuga

Kategori: Allmänt

Tittar tillbaka i min blogg och det ser ut som jag lever nåt slags drömliv med endast sol och massa fester. Visst är det lite väl mycket sånt. Men inte bara! Flyttade ju liksom hit för att plugga och det är vad det mesta av min tid går åt till! Och just nu öser regnet ner och jag tvättar. Inte så mycket fest idag inte, med andra ord. Fast vill ändå tillägga att jag inte klagar på att plugga (visst kan det va lite jobbigt ibland), jag tycker det är så kul att lära mig nya saker.
 
Blivit rätt så spritfet..

Jobbafest

Kategori: Allmänt

Igår var det jobbafest, sittning för alla som har jobbar nångång denna termin på VGs. Dansadet på stolarna började redan efter förrätten. Sen var det sluten klubb för oss, sjukt kul. Och det var 90talstema. Alla va så bra utklädda. Spice girls uppträdde. Och det spelades bara 90talsmusik. Jag var utklädd till nåt slags spice girls-fan. Jossan va Britney Spears, klockren. Nu blir det alkoholavgiftning enda fram till onsdag. Idag har jag för övrigt ätit brunch med amerikanska pannkakor och köpt en basketboll. Hej!

Myste runt i Malmö här om dagen

Kategori: Allmänt